Uczestnikami szkolenia byli tym razem przedstawiciele pasiek prowadzonych na obszarach wiejskich, wchodzących w skład Nyskiego Księstwa Jezior i Gór oraz posiadający certyfikat Produktu Lokalnego. Uczestnicy warsztatu wykonywali pralinę z nadzieniem miodowym. Warsztat składał się z części teoretycznej i praktycznej pracy z czekoladą. Prowadząca przedstawiła proces wytwarzania czekolady, zaznajomiła z historią czekolady oraz pomogła uczestnikom w samodzielnym wykonaniu praliny miodowej na podstawie miodów dostarczonych z lokalnych pasiek.
- Dziękujemy wszystkim uczestnikom za zaangażowanie, uśmiech i pasję! To był dzień pełen inspiracji, zapachu kakao i miodu! - mówi Prezes Nyskie Księstwa Jezior i Gór, Elżbieta Harhura.
Zadanie pn. „Pszczelarska wspólnota lokalna Produktu Lokalnego” jest finansowane ze środków Budżetu Województwa Opolskiego w ramach zadania publicznego w zakresie działalności wspomagającej rozwój wspólnot i społeczności lokalnych.









Napisz komentarz
Komentarze